[caption id="attachment_17401" align="alignnone" width="385"] Att låta t.ex lingon bara råröras med socker + eventuell smak, tar fram det bästa i bäret.[/caption] Hallon - är superb till både bakat, sylt, saft och smoothies. Innehåller mycket fibrer och vitamin c. Får du inte tag i färska, så misströsta inte. Frysta är nästintill lika bra! Blåbär - Som bäret ovan är det gott till mycket. Personligen tycker jag blåbäret gör sig bäst i en paj. Och blåbär går mycket väl ihop med vit choklad, citron och vanilj. Sägs skydda mot urinvägsinfektion och är rik på järn och mangan. Björnbär - ett bär som blir den godaste sylten när lite stjärnanis får sjuda med! Björnbärsbuskar växer vilt nästan överallt i Sverige. Innehåller t.ex vitamin E som dessutom bibehålls även när bären är tillagade. Lingon - förutom till köttbullarna är detta superbär gott ihop med kola. T.ex en mördegstarte med kola. Lingon innehåller en del av de ämnen som sägs motverka cancer. Havtorn - tar sin lilla tid att plocka, men väl värt det. Kunniga gör även te på bladen. Havtorn är rik på de nyttiga fleromättade fetterna Omega 3 och Omega 6. C-vitaminhalten i ett litet bär motsvarar innehållet av C-vitamin i en hel apelsin. Puss//Sandra Av: Sandra Palmqvist Foto: Ralph Månsson