[caption id="attachment_15373" align="alignnone" width="700"] Olika örter passar till många olika saker. Både sött och salt. Kolla i smaklexikonet och släpp loss din fantasi![/caption] Basilika: kapris, gräslök, vitlök, mejram, oregano, mint, lök, persilja, rosmarin, timjan, kronärtskocka, aubergine, grönsaker, oliver. Betor: äpplen, basilika, morötter, ost, gräslök, dill, hårdkokta ägg, vitlök, honung, pepparrot, citron, mint, senap, olivolja, lök, apelsin, peppar, pistagenötter. Fläder: aprikos, fikon, honung, citron, mandarin, andra bär, persika, plommon. Harsyra: gräslök, bönor, gröna bladgrönsaker, oregano, persilja, timjan, squash. Jordgubbar: äpple, svartpeppar, choklad, citrus, koriander, mynta, rabarber, vanilj. Morot: anis, kanel, ingefära, muskotnöt, valnötter. Rabarber: äpple, aprikos, bär, svartpeppar, citrus, ingefära, nektarin, persika, plommon, jordgubb. Puss//Sandra