https://www.instagram.com/p/Bb_3RiZjpd5/?utm_source=ig_web_copy_link Köttbullar med dijon och spiskummin - recept Blanda din färssmet till dina köttbullar. Fyll upp en sprits ca ¾ och spritsa ut på en plåt enligt filmen ovan. Tillaga sen i mitten av varm ugn på 225° tills de är klara, 5-7 minuter. Gör inget om de inte blir helt klara hela vägen in i mitten. Låt svalna och frys in. När du sen ska servera dina köttbullar, tina i kyl över natten och värm sen på köttbullarna i en stekpanna med valfritt matfett vid servering. På så sätt blir de både varma och får en fin stekyta. Jag tycker personligen att dessa sätt är de bästa sätten att både "rulla" och tillaga köttbullar. Om man ska göra många köttbullar går det snabbt att spritsa och du slipper allt kladd. Att tillaga i ugn gör att du slipper fettstänk och skulle din smet vara lite lös, så gör det inget när du tillagar i ugnen. I en stekpanna hade de gått sönder lättare. och det blir lite fettsnålare eftersom du inte behöver något matfett när du tillagar köttbullarna i ugnen. Vill du ändå steka dina köttbullar direkt och inte tillaga i ugn, lägg då inte för många i stekpannan. Lämna utrymme så de kan rulla runt i pannan. Nedan får du mitt recept på köttbullar. Med inspiration från min fina farmor. Hon hade alltid lite mald kryddpeppar i sina köttbullar. Lycka till! PUSS//Sandra Farmor Anna-Lisas köttbullar Min farmor hade alltid kryddpeppar i sina köttbullar och vi barnbarn älskade det. ca 30 st 45 minuter 500 g blandfärs ½ dl ströbröd 2 dl gräddmjölk, 50 % vispgrädde, 50 % mjölk 1 gul lök smör eller olja till stekning 1 ägg 1–1 ½ tsk mald kryddpeppar 1–1 ½ tsk salt ½–1 tsk svartpeppar Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken. Skala, finhacka och fräs löken mjuk och gyllenbrun. Låt svalna. Blanda ihop färsen med det blötlagda ströbrödet, löken, ägget, kryddpeppar, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka av om det behövs mer kryddpeppar, salt och peppar. Rulla eller spritsa ca 30 köttbullar. Tillaga i varm ugn på 225° i 5-7 minuter på en plåt eller stek dem på medelvärme tills de har en fin yta, ca 10 minuter.