Hungriga var det sista vi var. Första matstoppet var bara efter 100 meter. Då fick vi smaka av Monicas hemkärnade smör, lokala grönsaker och rotfrukter såsom späda morötter och potatis, en carpaccio på rödbetor, gudomlig kräm på skogens gröna guld ramslök och en fantastisk rökt hjort, som givetvis också kom från skogen där vi satt, och snart skulle vandra djupare in i. [caption id="attachment_19537" align="alignnone" width="700"] Jag på första matstoppet.[/caption] [caption id="attachment_19544" align="alignnone" width="640"] "Hemlighuset" på vår skogsmatning.[/caption] På skogsmatningen fanns det "hemlighus", d.v.s toaletter. Det var nog den finaste utetoaletten jag skådat med riktiga handdukar och allt. Skogsmatningen fortsatte genom underbar skog med fler matsstopp och vätskepauser. [caption id="attachment_19546" align="alignnone" width="640"] Läskande björköl.[/caption] [caption id="attachment_19533" align="alignnone" width="640"] Till boklövsmarinerad ost och fantastisk lammkorv![/caption] [caption id="attachment_19545" align="alignnone" width="640"] Pannacotta med saffran från saffranstorp i Staffanstorp ;)[/caption] [caption id="attachment_19539" align="alignnone" width="640"] Jag och kollega Hekena från Matmagasinet i ett hav av ramslök! Givetvis plockade vi en kass eller två att ta hem...[/caption] [caption id="attachment_19550" align="alignnone" width="640"] ...och lite energihöjning i form av granskottssirap![/caption] [caption id="attachment_19549" align="alignnone" width="640"] ännu mer mat :)[/caption] [caption id="attachment_19543" align="alignnone" width="640"] Något av det godaste på länge![/caption] [caption id="attachment_19535" align="alignnone" width="700"] Jag.[/caption] [caption id="attachment_19551" align="alignnone" width="640"] På lunchen på gårdshoteller fick vi även prova lokala viner. Här serverat av Upplev och njuts skapare Monica Frangeur.[/caption] [caption id="attachment_19548" align="alignnone" width="640"] ...och sista godbiten var en hemkokt kola. Då var jag så mätt att den lade jag i min ryggsäck och tog hem.[/caption] Vi samlades kl.11.00 och var klara kl.17.00 På Upplev och Njuts hemsida hittar du mer information och kan boka din egna skogsmatning. Nedan har du några av de ställen vars produkter vi fick smaka längs vår skogsmatning. Monica förser en inte bara med god mat och dryck, utan även gedigen historia om skogen man går i. Väldigt intressant och tiden flyger fram när man går där i naturen. • Björksavsöl & Björksavsdryck från Vånga 77:1 • Bokbladsmarinerad Allerumsost, varmrökt Clarias, TOKGOD Rose’cider från Öspab, även ett bubbligt äppelvatten. • Näsumaöl från Humletorkan i Näsum, Skånskt granskottsöl från Klackabacken. • Äppelvin från Bedstekilde vin på Österlen. • Skånsk quinoa & bönor från Fagraslätt. • Granskottssirap från Onslunda, saffran från Staffanstorp. • Sist, men inte minst lunchen på gårdshotellet Cocoon. PUSS//Sandra