♥ När du fryser in t.ex färs, gör alltid platta paket. Tar mindre plats och tinar snabbare än en klump. Akut? Riv den frysta färsen på ett rivjärn. Då går det också lite snabbare. ♥ När du skrapat ur din vaniljstång. Släng den inte! Låt den sjuda med i en dessertkräm. Eller torka den och mixa sen med strösocker. Voila! Ditt alldeles egna vaniljsocker. ♥ Istället för att använda kniven, så funkar saxen lika bra till att både få bacon i småbitar och till att få dig en pizzaslice. ♥ Ska du hacka många ägg? Riv de kokta äggen på den grova sidan på ett rivjärn istället. Fungerar utmärkt! Eller använd en potatisstöt. ♥ Undvik kladd! Värm kniven innan du skär upp tårtan/kakan. Om via varmt vatten, så torka av kniven innan du skär ♥ Hacka lök utan tårar! Lägg löken i hett vatten innan du skalar och hackar. Eller använd simglasögon. Valet är ditt. ♥ Gör du dina egna kåldolmar, men har inga tandpetare att fästa ihop de med? Använd okokt spaghetti. Voila! ♥ Ett kaffefilter är perfekt när kladdig mat såsom hamburgare ska ätas. För lite extra feeling runt middagsbordet, så låt alla få rita dit sin egen matiga logga på kaffefiltret. ♥ Den bästa av de alla! Ingen gillar att diska. Faktiskt. Jag tror dig inte. Ska du panera något, släng ner både ströbröd, kryddor, mjöl i en påse och skaka om. Ner med t.ex kycklingen och skaka lite till. Gärna till musik. Ska du koka både grönsaker och potatis? Koka potatisen först och ånga sen grönsakerna ovanpå. ♥ Bästa husmorstipset för att rengöra en skärbräda kräver bara grovt salt och citron. Gnugga först rejält med en citronhalva, lägg på ett lager salt och låt dra 10-15 minuter. Fortsätt sen att gnugga med andra citronhalvan tillsammans med saltet. Skölj väl med vatten. Voila! PUSS//Sandra