Rötmånad eller ej. Vid alla varma och fuktiga sommardagar är det bra att ha med sig en kylväska när du storhandlar i matbutiken. Lägg ner det känsligaste såsom mejeriprodukter, fågel, chark och frysvaror. Fick magen sig en semestersläng ändå? Prova att svälja 10 st hela vitpepparkorn 2 ggr/dag i några dagar. Fänkålste eller te på kumminfrön kan lugna magen det med. En tesked av det du väljer får stå och dra i hett vatten cirka 10 minuter. Drick och invänta lugnet. Äldre personer och barn bör uppsöka läkare om det är en riktigt rejäl magsjuka. Speciellt vid varma sommardagar. Och drick mycket vatten. Var extra noga med din handhygien. Du behöver inte handsprit. Varmt vatten och några droppar diskmedel löser det mesta. Gnugga och skölj väl. Ta för vana att koka din disktrasa. Tar bara några minuter av din dag. Gör det när allt är diskat och undanplockat efter kvällsmiddagen. Varm mat ska vara varm, kall mat ska vara kall. Ingenting däremellan. Det är då bakterierna stormtrivs. Var noga att diska din skärbräda ordentligt efter du använt den, speciellt när du jobbar med råa livsmedel. Använd då gärna en skärbräda i plast som du enkelt kan diska i maskin. Använd ditt sunda förnuft! Man kommer ganska långt med både syn, doft och smaksinnet. Puss//Sandra