Fransk cider görs på speciella cideräpplen som oftast är mindre och något bittrare än vanliga matäpplen. Detta för att få rätt karaktär på den mousserande drycken. I tillverkningen tar man även med äpplets skal och kärnor, där tanninerna sitter. Tanniner är viktiga för ciderns smak och de förstärker aromen. Varför inte prova till skagenmackan? Namn: Boulard Cidre de Normandie. Finns även i mindre förpackning på 33 cl som kan beställas från Systembolagets specialsortiment. Producent: Boulard i Normandie, Frankrike Alkoholhalt: 4,5 % Färg: Gyllengul Doft: Fruktig, med tydlig äppelkaraktär Råvaror: Äpplen Sockerhalt: 26 gram/liter Leverantör: Philipson Söderberg AB Ett ekologiskt rödvin som passar extra fint till grillade kötträtter. Prova till en grillad lammbit med lite vitlök och rosmarin och gäng ugnsrostade sommartomater! Namn: Carmen - Gran Reserva Cabernet Franc, 2012 Producent: Viña Carmen Doft: Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, peppar, viol och choklad. Förslutning: Naturkork Leverantör: Bibendum Pris: 119 kr Puss//Sandra