[caption id="attachment_25195" align="alignnone" width="1960"] Kanelbullar och mjölk. Bild TT[/caption] Genom åren har det blivit en del kanelbullar. Både köpta och hembakade. Fina som fula, goda, ej jästa eller överjästa. Goda, som mindre goda.. Och min sambo Daniel har gjort det till en sport att hans kanelbullar ska bli bättre än mina. Och ger sig på en del avancerade saker när han ska baka sina kanelbullar. Dessutom ska han göra dom så jäkla perfekt runda att jag nästan blir lite förbannad... Jag gillar det enkelt. Och jag bryr mig inte om att mina kanelbullar inte ser perfekta ut på ytan. Det är insidan som räknas. Så här kommer mina bästa tips för ett lyckat kanelbullebak! 10 tips på hur du bakar bästa kanelbullen! Rumsvarmt smör istället för smält smör i degen. Snåla inte med fyllningen. Fyllningen ska inte rinna ur bullen. Tricket är att tillsätta lite skorpmjöl, det binder ihop fyllningen. Var försiktig med mjölet. Mät upp luftigt och tillsätt lite i taget när du gör degen. Salt tillsätts i slutet av degblandningen. Testa att byta ut strösocker mot annat socker, t.ex farinsocker. Supergott! Har du tid och lust, så kalljäs dina bullar. På plåten, täckt med plastfolie i kylen till dagen efter. låt jäsa till dubbel storlek. Ta ut dem ca 1 tim före gräddning. Eller jäs på ett svalt ställe i ditt hem över natten (ca 8 h)om ej plats i kylen. Då kan du baka dom direkt på morgonen. Du behöver inte jäsa i omgångar. Om varm degvätska: Gör degen, baka ut bullar direkt och jäs efteråt. Funkar hur bra som helst och den ojästa degen är lättare att hantera än en jäst deg. Ha koll på ditt mjöl! Mjöl kan härskna. Och bra mjöl lyfter dina bullar till nya höjder. varför inte mala ditt eget mjöl? Pensla dina ogräddade bullar med uppvispat ägg innan bakning och pensla de nybakade kanelbullarna med en sockerlag på 50 % vatten, 50 % socker. Strö över en kanel- och sockerblandning direkt efteråt. Mer socker än kanel. Källa: Mina egna erfarenheter av kanelbullebak, så allt är kanske inte som just du tycker att det ska vara. Bild: TT