[caption id="attachment_15485" align="alignnone" width="700"] Frys in färska örter i isbitsbricka med olivolja.[/caption] Förläng livstiden på dina färska örter! Frys in dem i en isbitsbricka med olivolja – så är de alltid redo för att slängas ner i stekpannan med en ekokyckling. När du fryser in t.ex färs, gör alltid platta paket. Tar mindre plats och tinar snabbare än en klump. Akut? Riv den frysta färsen på ett rivjärn. Då går det också lite snabbare. Slipp torra russin Russin kan lätt bli torra! Förvara i en lufttät glasburk i kylen så torkar de inte. Likaså med kaffet! Det mår bäst av att stå i kylen det med. Använd en plastsked när du smakar av varm mat. Då bränner du dig inte lika lätt. Diska skeden efteråt för återanvändning. Släng aldrig vaniljstången När du skrapat ur din vaniljstång. Släng den inte! Låt den sjuda med i en dessertkräm. Eller torka den och mixa sen med strösocker. Voila! Ditt alldeles egna vaniljsocker. Superknepet för fluffig grädde Vänd ner en hårt vispad äggvita i din vispade grädde. Då blir grädden extra fin och fluffig! Istället för att använda kniven, så funkar saxen lika bra till att både få bacon i småbitar och till att få dig en pizzaslice. Extra luftig omelett En skvätt öl i omeletten eller våffelsmeten gör den extra luftig! Ska du hacka många ägg? Riv äggen på den grova sidan på ett rivjärn istället. Fungerar utmärkt! Eller använd en potatisstöt. Släng inte vitlöken för att den gror Har vitlöken börjat gro? Släng den inte! Plantera i en kruka. Grön sida upp! Efter ett tag så växer fina gröna blad upp. Gott att använda i matlagning. Lite som gräslök. Puss//Sandra