[caption id="attachment_25763" align="alignnone" width="700"] Med färska lasagneplattor är det enkelt att rulla ihop och fylla egna cannelonis. Mina är både fyllda och gratinerade med inte bara en sorts ost, utan 3 olika sorters ost. Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Ostgratinerad cannelloni i tomatsås - på färska lasagneplattor Antal: 4 portioner Tid: 60 minuter Ostfylld cannelloni 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 tsk olja 300 g naturell färskost 0,5 dl riven parmesanost 200 g färsk spenat salt, peppar 200 g färska lasagneplattor, ca 8 plattor Tomatsås 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 tsk olja 800 g krossade tomater 0,5 tsk malen kanel 2 tsk torkad timjan 0,75 tsk torkade chiliflakes 0,5 msk strösocker salt, svartpeppar Topping 200 g mozzarellaost 1 dl riven parmesanost PAPARDELLE MED FÄRSK SALSICCIA OCH RÖDLÖK - RECEPT Tips! Du kan förbereda hela rätten och förvara i kyl upp till ett dygn innan du tillagar klart det i ugnen. Ta ut den en bra stund före tillagning i ugnen. Gör så här! Ostfylld cannelloni: skala och skiva löken, skala och riv vitlöken. Fräs mjukt och glansigt i olja. Tillsätt färskost, parmesan och spenat. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan att svalna något. Sätt ugnen på 200°. Tomatsås: Skala och hacka löken, skala och riv vitlöksklyftorna. Fräs allt mjukt och glansigt i olja. Häll på krossade tomater och alla kryddor samt socker. Låt sjuda utan lock under omrörning i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Täck formens botten med tomatsås. Fördela och bred ost- och spenatfyllningen på de 8 pastaplattorna, rulla ihop och lägg i formen med skarven nedåt. Blir det lite fyllning över så lägg den ovanpå cannellonin. Häll över resterande tomatsås. Topping: Skiva mozzarellan och lägg på, toppa med riven parmesanost. Tillaga klart i mitten ugnen ca 20 minuter. KÖTTFÄRSFYLLDA PASTARULLAR - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall