[caption id="attachment_26219" align="alignnone" width="700"] Marängrulle eller budapestbakelse? Denna marängrulle kvalar in under båda nämnare, fylld med hallon och vispad grädde med en smak av lakrits i marängen.[/caption] RECEPT - NO BAKE CHEESECAKE MED HALLON OCH MASCARPONE Lakritsmarängrulle med hallon och grädde Hallon och lakrits är smaker som gillar varandra! Men gillar du inte lakrits så går det bra att utesluta. 10 bitar 5 äggvitor 1/2 tsk färskpressad citronsaft 3 dl socker ½ dl potatismjöl 1-1 1/2 msk lakritspulver 25 g flagad mandel Fyllning 3 dl vispgrädde + lite till garnering om du vill 250 g färska hallon + lite till garnering om du vill Tips! Väldigt varmt ute? Sätt den färdiga marängrullen i frysen 2 timmar och servera den sen. Blir en semifryst bakelse och nästan lite som glass. [caption id="attachment_26220" align="alignnone" width="700"] Marängrullen är fylld med vispad grädde och hallon och med lakrits i marängen, men du kan ta bort lakritsen om du vill och marängrullen går lika bra att fylla med t.ex blåbär eller något annat bär.[/caption] Gör din marängrulle med hallon och lakrits så här! Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaft till ett fast vitt skum med rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget ihop med hälften av lakritspulvret under fortsatt vispning, tills massan är blank och fast. Sikta sist ner potatismjöl. Rör försiktigt ihop. Bre ut marängsmeten i en bakpapperklädd braspanna, ca 25×35 centimeter. Sikta över resterande lakritspulver och strö över mandeln. Grädda bottnen i mitten av varm ugn på 150° i ca 25 minuter. Ska blivit lite gyllene och frasig. Ta ut från ugnen och låt svalna. (hit kan du förbereda dagen innan servering. Stjälp då upp marängen på en bakpapperklädd bricka eller tillbaka i braspanna och plasta in den väl så den ej torkar.) Vispa grädden och söta ev om du vill med lite socker. Om marängrullen ska serveras samma dag den bakas: Vänd försiktigt bottnen upp och ner på ett nytt bakpapper och dra bort bakpapperet som marängen är bakad på. Bre på den vispade grädden och fördela hallonen. Rulla samman med hjälp av bakpapperet. Marängen kommer bli ganska stor och fyllig och marängen kommer att smulas sönder lite i kanterna, men rulla försiktigt så går det bra. Bör ätas inom 2 timmar. Sen blir marängen mjuk. Garnera som på bild om du vill, men rullen är lika god utan topping. RECEPT - SCONES MED HALLON, CITRON OCH VALLMO Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin