[caption id="attachment_25748" align="alignnone" width="700"] Lövbiff fylld med både gorgonzola, färskost och lufttorkad skinka. Till det en gräddsås med konjak. Ätes med fördel ihop med en potatis- eller grönsaksgratäng, potatispuré, klyftpotatis eller hasselbackspotatis. Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Lövbiffsrullader med gorgonzola och konjaksgräddsås Fyll lövbiff med gorgonzola och skinka och servera med en underbar konjakssås. Lyxig och fantastiskt god maträtt. Tips! Lövbiff ska tillagas snabbt eller länge. Inget mittemellan, då kan köttet bli segt. Antal: 4 portioner Tid: 40 minuter Rullader 100 g gorgonzolaost 100 g färskost 600 g lövbiff, 8 skivor behövs salt, svartpeppar 100 g lufttorkad skinka 1 msk smör till stekning Sås 2 dl grädde 2 dl crème fraiche 1 dl vatten 0,5 dl kalvfond koncentrerad, från flaska 0,5 dl konjak 2 tsk kinesisk soja 1 msk ljus sirap Vitlöksfrästa haricots verts 200 g haricots verts 1 st vitlöksklyfta, skalad och fint riven 1 tsk smör salt, peppar Tillbehör, valfritt klyftpotatis eller potatismos SPÄTTARULLADER FYLLDA MED KRÄFTOST - RECEPT Gör så här! Rör ihop gorgonzola och färskost. Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Salta, peppra och lägg på skinkan. Fördela och bred ut ostkrämen på skinkan. Rulla ihop. Bryn ruladerna med snittytan nedåt (då behövs ingen tandpetare) snabbt i en stekpanna med en klick smör. Salta och peppra. Lyft ur pannan och ställ åt sidan. Sås: Vispa ur pannan med grädde, crème fraiche, vatten och kalvfond. Låt blandningen få ett uppkok. Tillsätt konjak , soja och sirap, smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka ruladerna i såsen. Låt dem sjuda i såsen under lock i 5 minuter. Stek bönorna i en het panna med smör och vitlök i 2 minuter medan såsen sjuder. Bönorna ska fortfarande vara krispiga. Servera bönorna och ruladerna direkt med exempelvis klyftpotatis eller potatismos. KYCKLINGRULLADER MED POTATISGRATÄNG - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall