[caption id="attachment_24874" align="alignnone" width="700"] Superenkel, matig och ljuvligt god med rena smaker! Min couscous-sallad med tomat, oliver och krämig mozarella är god som ensamarätt, men även som tillbehör till både kött, fisk och fågel. kryddningen består av basilika och en hel del olivolja.[/caption] Couscous-sallad med tomat, oliver och mozzarella Matig och god. Passar både till kött, fågel och fisk. Eller som ensamrätt. Och du? Du vet om att det finns svensk mozzarella? Stöd våra svenska gårdsmejerister genom att leta upp din närmaste producent på www.sveriges gardsmejerister.se En av mina favorita gårdsmejerister heter Malin och håller hus på Ådala gård. Nu är det annorlunda tider p.g.a covid-19 och ingen gårdsbutik öppen, men med god framförhållning går det bra att beställa och hämta eller köpa hos återförsäljare. Antal: 4 port Tid: 40 minuter 4 dl couscous 2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 300 g små tomater i olika färger 200 g mozzarella (nettovikt) 150 g urkärnade svarta oliver 1 kruka färsk basilika ¾ dl olivolja Tips! Denna sallad innehåller en del olivolja. Vill du ha mindre fett, minska bara på oljan eller uteslut den helt och använd bara den mängd som står angiven i instruktionerna på couscous-paketet. Gör så här! Koka couscousen med buljongtärningar enligt instruktioner på förpackningen. Halvera tomaterna, dra isär mozzarellan i mindre bitar och grovhacka oliverna. Plocka basilikabladen från krukan och hacka eller klipp dem därefter. Blanda allt med den kokta couscousen och vänd sist ner olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin