Min bakade cheesecake är bakad med svenska blåbär. Den är krämig och bakad utan gelatin. Lite som en "amerikansk New York" cheesecake. Cheesecaken är ganska maffig och formen blir tung med fyllningen i, så var försiktig när du lyfter ut den ur ugnen. RECEPT - FRYST CHEESECAKE MED CITRON OCH MARÄNG Bakad blåbärscheesecake [caption id="attachment_26234" align="alignnone" width="700"] En bakad cheesecake med svenska blåbär. Krämig och utan gelatin. Lite som en "amerikansk New York" cheesecake.[/caption] Maffig och krämig cheesecake! Godast om den bakas dagen före servering, men bör sen inte stå för länge för då blir den för blöt. Ca 2-3 dagar i kyl håller den. 12 bitar 1 timme 30 minuter Botten 15 digestivekex, 225 g 75 g smör, smält Fyllning 4 ägg 3 dl strösocker 400 g naturell färskost 1/2 msk vaniljpulver Gräddfilstopping 250 g färska små blåbär, inte de "amerikanska" 1/2 dl strösocker 5 dl gräddfil Tips! Om du använder frysta blåbär, tina inte bären innan, men vänd upp de frysta bären med 1 msk potatismjöl innan du lägger på bären på cheesecaken. Cheesecaken fyller verkligen hela springformen så se till att det är en form som har en hög kant på ca 10 cm. Så här gör du bakad blåbärscheesecake Sätt ugnen på 225°. Smält smöret, mixa kexen och rör ihop. Lägg smulet i en springform med avtagbar botten och klädd med bakpapper i bottnen, cirka 24 centimeter i diameter och tryck till så bottnen trycks ihop rejält. Tillaga i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175°. Vispa ihop ägg, socker, vaniljpulver och färskost till en jämn smet utan klumpar. Häll över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta försiktigt ut formen ur ugnen, lägg på blåbären, rör ihop gräddfil och socker och häll ovanpå. Sätt försiktigt tillbaka i ugnen i 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Sätt i kyl över natten. RECEPT - FRYST CHEESECAKE MED MANGO OCH LIME Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin