[caption id="attachment_22953" align="alignnone" width="700"] Inte en klassisk pasta carbonara, utan en med zoodles och något krämigare sås. supergott![/caption] Zoodles carbonara - squashnudlar med krämig svamp- och baconsås Antal:4 port Tid: 20 minuter 2 st gröna squasher 200 g bacon 500 g champinjoner 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 dl blandad svampbuljong av fond eller tärning 200 g kantarellfärskost eller naturell salt och peppar 100 g färsk spenat ev flagad parmesan Tips! Hittar du inte svampbuljong kan du använda grönsaksbuljong istället. Toppa gärna rätten med mer stekt bacon och svamp om du vill. Detta är som sagt en tolkning av mig av den klassiska carbonararätten. Vill du köra på det klassiska receptet med äggula och skippa färskosten, så går det alldeles utmärkt, men jag lovar att denna krämiga varianten är supergod! Gör så här! Strimla squashen till nudlar, antingen med en grönsakssvarv eller med kniv. Lägg åt sidan. Skär baconet i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Stek baconet knaprigt i en stekpanna på medelvärme. Ta upp och låt rinna av om du vill ha mindre fett, annars tillsätt lök, vitlök och svamp och stek mjukt i baconfettet tills den mesta vätskan har kokat in. Häll på buljongen och vispa ner färskosten. Smaka av med salt och peppar. Koka upp vatten till dina nudlar och låt sjuda i 1–2 minuter, låt rinna av väl. Vänd ner spenaten i nudlarna och servera med svamp- och baconsåsen. toppa gärna med parmesan. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö