[caption id="attachment_24735" align="alignnone" width="700"] Lättlagad maträtt med vit sparris och gnocchi. Passar lika väl en vardag som på en helg. Gnocchi finns att köpa färdigt och finns oftast i kyldisken.[/caption] Citronkokt vit sparris med gnocchi Ett spännande smultäcke med citron och persilja passar bra att strö över citronkokt vit sparris. Nykokt gnocchi är gott ihop med sparrisen.. Antal: 4 portioner Tid: 45 minuter Inkokt sparris 12 st vit sparris 2 citroner, saften av, ca 1 dl 2 dl vatten 1 tsk salt 1 tsk strösocker Brödsmul med örter och citron 4 brödskivor, ljust gärna surdegsbröd 2 citroner, finrivet skal 1/2 dl hackad persilja, ca 10 g 1 msk olja salt, peppar 4 portioner färsk gnocchi Tips! Sparrisen går bra att koka dagen innan. Låt de ligga kvar i lagen och värm på vid servering. Gör så här! Bryt av nedre hårda biten på sparrisen och skala sparrisen ca 2 cm från toppen och nedåt. Dela en gång och lägg i en kastrull. Täck med vatten. Riv skalet fint på citronerna. Lägg det åt sidan till brödsmulet. Pressa ner citronsaften i kastrullen med sparrisen. Tillsätt salt och socker. Sjud sparrisen tills al dente, 5–7 min beroende på hur tjocka de är. Låt dem ligga kvar i vätskan till servering. Brödsmul med örter och citron: Riv brödet eller hacka det så smått du kan. Stek eller rosta det gyllene i en stekpanna med lite olja, det tar några minuter. Tillsätt citronskalet och hackad persilja när brödsmulorna är gyllene. Smaka av med lite salt och peppar. Koka gnocchin enligt förpackningens instruktioner. Häll av både gnocchin och sparrisen. Fördela i 4 tallrikar och toppa med brödsmulet. Av Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin