[caption id="attachment_24925" align="alignnone" width="700"] Krämig kladdkaka på vit choklad, citron och kokos är väldigt gott. En av de godaste kladdkakorna. Dessutom är den glutenfri.[/caption] Vit chokladkladdkaka med citron och kokos Glutenfri! Bra balans av kokos, vit choklad och den friska citronen. Citronen lyfter både kokosen och chokladen. Antal: 12 bitar Tid: 1 timme 150 g smör 200 g vit choklad 2 citroner, skalet 150 g florsocker, ca 2 1/2 dl 1 dl potatismjöl (luftigt uppmätt) 1 dl kokosflingor 3 ägg Garnering vispad grädde ½ dl rostade kokosflakes rivet skal av 1 citron Tips! Bröa gärna formen med kokosflingor! Om du vill, servera den vispade grädden sidan om. Håll uppsikt, alla ugnar fungerar olika! Börja med den lägsta ugnstiden. Om du har en väldigt effektiv ugn så titta till din kaka redan innan angiven tid. Det gör inget att du öppnar ugnsluckan eftersom det inte är en kaka som ska bli hög. Kladdkakor ska ha fasta kanter men dallra i mitten när du tar ut dem. Gör så här! Smält smöret. Hacka chokladen och smält ner i smöret. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med avtagbar botten, ca 23 cm i diameter. Klä gärna bottnen med bakplåtspapper. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Rör ner florsocker, siktat potatismjöl, kokosflingor och citronskal i chokladsmeten. Rör ner äggen ett i taget. Smeten kan se skuren ut, men den går ihop när äggen tillsätts. Baka i mitten av ugnen i 17–20 minuter. Låt svalna i formen. Låt stå i kylen över natten. Garnera med vispad grädde, rostade kokosflakes eller kokosflingor samt fint rivet citronskal. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin