En cheesecake med vit chokladfyllning och toppad med ett rabarbergelé är smaker som passar bra ihop med en botten av chokladiga kex. Fyllningen är inte hård och fast, utan härligt len och krämig. [caption id="attachment_25974" align="alignnone" width="700"] Vit chokladcheesecake på en chocolate chip cookie botten och toppad med ett rabarbergelé, hur gott som helst och en perfekt cheesecake till att fira in våren med![/caption] Vit chokladcheesecake med rabarbergelé Mycket krämig cheesecake med fin smak av vit choklad. Ett rosa rabarbergelé på toppen ger vacker färg och syrlig smak. 12 bitar 45 minuter Botten 200 g chocolate chip cookies 100 g smör Fyllning 300 g vit choklad 1 1/2 dl vispgrädde 300 g naturell färskost, t ex philadelphiaost Rabarbergelé 3 gelatinblad 250 g rabarber 1 dl strösocker Tips! All rabarber blir inte rosa vackert när den tillagas. Kan även bli brun eller lite grön. Sköljer man rabarbern väl så tycker jag inte att man behöver "dra av" skalet som många gör. Det är i skalet den vackra rosa färgen sitter. Skär cheesecaken med en varm och torr kniv. Spola kniven under hett vatten, torka av den med papper och upprepa den proceduren mellan varje bit du skär så får du fina bitar. DET HÄR KAN DU BAKA OCH LAGA MED RABARBER! - TIPS OCH RECEPT I LÄNKEN Gör så här! Botten: Smält smöret och krossa kakorna till smulor. Antingen krossas de “slarvigt” i en matberedare eller så lägg kakorna i en plastpåse och rulla en brödkavel över kexen. Blanda kaksmulorna med smöret. Låt stå några minuter så smulorna suger upp smöret. Tryck ut blandningen jämnt i en bakpappersklädd pajform med avtagbar botten, 23 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp. Fyllning: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Dra kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i grädden, rör med en ballongvisp. Rör sen ner färskosten och blanda väl till en jämn smet. Bred ut fyllningen över kakbottnen. Ställ i kyl minst 2 timmar och låt kylen förbli stängd medan chokladsmeten stelnar. Rabarbergelé: Lägg gelatinet i kallt vatten. Ansa och skiva rabarbern tunt. Smält ihop rabarber och socker i en kastrull. Smält gelatinet på låg värme med lite av vattnet i en annan kastrull. Rör ner gelatinet i rabarberblandningen och blanda väl. Låt det stå i rumstemperatur. När chokladsmeten stelnat, efter ca 2 timmar (kolla så att den verkligen stelnat) så skeda den avsvalnade rabarbergelén över hela cheesecaken. Rabarbergelén får ej vara varm. Låt stå i kyl minst 4 timmar eller över natten. MARÄNGTÅRTA MED RABARBER OCH JORDGUBBAR - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin