[caption id="attachment_20211" align="alignnone" width="700"] Det är säsong för citrus och dessa vetebullar med lime, vit choklad och mandelmassa sitter som en smäck och får en faktiskt att längta till våren![/caption] Bullar med lime, mandelmassa och vit choklad Dessa bullar smakar som bäst nybakade och ljumma. 30 st 50 g färsk jäst 5 dl standardmjölk 150 g smör, mjukt och rumstempererat 1 ägg 1 ½ dl strösocker 12-13 dl vetemjöl + lite till utbakning ½ tsk salt Fyllning 100 g smör, mjukt och rumstempererat 200 g mandelmassa 4 limes 100 g vit choklad Garnering ca ½ dl ljus sirap 1 msk vatten 2 msk strösocker [caption id="attachment_20210" align="alignnone" width="656"] Att äta en nybakad bulle och dricka ett gals iskallt mjölk till är som en försmak av himmelen![/caption] Tips! Låt gärna råvarorna stå ute i rumstemperatur över natten, både smör, mjölk och ägg. Om du inte ska ha bullkalas samma dag du bakar så frys in bullarna direkt när de svalnat. Gör så här! Smula ner jästen i en bunke eller matberedare. Värm mjölk fingervarm, 37°, och häll den över jästen. Rör tills jästen löst sig. Klicka ner det mjuka smöret. Tillsätt ägget, sockret och mjölet lite i taget. Knåda/kör degen till elastisk konsistens. Tillsätt saltet sist och kör några minuter på hög hastighet. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 50 minuter. Tryck ut degen med mjölade händer till en rektangel, ca 50×70 cm, på mjölat bord. Bre på smöret. Riv mandelmassan grovt över degplattan, finriv sedan limeskalet över. Hacka chokladen fint och strö över. Rulla ihop degen och skär i 30 bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt eller i formar. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225° varmluft. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Ägget i degen och den vita chokladen i fyllningen kommer att göra så att bullarna får fin färg utan att man penslar bullarna med ägg som man vanligtvis gör. Rör ihop sirap och vatten. Pensla blandningen på bullarna och strö över socker direkt när de kommer ut från ugnen. Ev mer limecest vid servering, både för ögat och munnen. [caption id="attachment_20209" align="alignnone" width="700"] Bullbak är perfekt syssla på helgen! Baka och frys in. Glöm inte att provsmaka några stycken först bara..[/caption] Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson