[caption id="attachment_18336" align="alignnone" width="700"] Vegetarisk sill är enkelt att göra![/caption] Vegetarisk tomatsill på aubergine Den här vegetariska sillen funkar fint att göra även med andra smaksättningar, till exempel en kräm med saffran och cheddar eller varför inte prova en klassisk brantevikssill? • 4 pers eller 10 bufféportioner • 20 min + tid att dra 1 aubergine, ca 400 g 2 msk vitvinsvinäger ½ tsk salt 1 gul lök ½ stor röd chili olja till stekning 2 msk strösocker 400 g krossade tomater salt och peppar 1.Skala auberginen och skär den i små sill-liknande bitar. Lägg bitarna i en kastrull med vinäger och salt. Tillsätt vatten så det täcker. Sätt på ett lock, låt koka upp och sjuda i 2–3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. (så här långt gör du oavsett vilken smaksättning du väljer, och du kan i princip välja vilken du vill). 2.Skala och hacka löken. Hacka chilin. Fräs i olja ihop med sockret i några minuter. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3.Låt tomatsåsen svalna och blanda den sedan med auberginen. Låt stå minst ett dygn före servering för bästa smak. PUSS//Sandra Av Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin