[caption id="attachment_24315" align="alignnone" width="700"] Denna vegetariska sill på aubergine i en krämig romsås är både god och lättlagad.[/caption] Aubergine i krämig romsås - vegetarisk sill Klassiskt alternativ till sill när man ska göra vegetariskt alternativ är aubergine. Här i en mjuk och krämig sås med rom. Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter 1 aubergine, ca 600 g ½ rödlök ½ dl hackad dill, färsk eller från frysen 2 dl crème fraiche 1 burk röd tångkaviar, 100 g salt och peppar ev pressad citron Tips! Om du vill ha en mer rostad smak så stek dina auberginebitar istället för att förvälla dem. Tänk bara på att aubergine drar åt sig mycket matfett. Vegansk? Byt ut mejeriprodukterna mot växtbaserade produkter, till exempel havrefraiche. Vegetariskt alternativ till sill på högtidsbordet - fetaost i grönkålspesto [caption id="attachment_24316" align="alignnone" width="700"] Vegetarisk sill gjord på aubergine i en romsås, picklad svamp med senap och en fetaost i en grönkålspesto. Riktigt goda alternativ till vanlig sill på julbordet.[/caption] Gör så här! Skala auberginen och skär i "sillstora" bitar. Förväll i välsaltat vatten i 5–7 minuter. Bitarna ska vara mjuka, men inte mosiga. Låt rinna av. Hacka rödlöken fint och rör ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Vänd ner auberginebitarna när du smakat av såsen. Veganskt alternativ till sill - vegansk sill på svamp och senap Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin