[caption id="attachment_25220" align="alignnone" width="700"] Värmande, vegetarisk kikärtsgryta med kokosmjölk, spenat och röd curry. servera gärna med naanbröd.[/caption] Vegetarisk röd curry med kokosmjölk, spenat och kikärtor En dag i veckan är det bra att få in vegetarisk kost, prova denna lite heta grytan på kikärter. Gott att servera naanbröd till. Antal: 4 port Tid: 30 minuter 2 burkar kikärtor, ca 600 g nettovikt 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 msk matolja salt svartpeppar 2 dl blandad vegetarisk buljong av konc fond eller tärning 2 msk röd currypasta (mer om du vill efterhand) 1 burk kokosmjölk, 400 ml 200 g fryst spenat, tinad i sil Tips! Vill du ha rätten mer som en soppa, tillsätt mer buljong eller kokosmjölk. Följ då upp med både mer curry, salt och peppar. Släng inte kikärtsspadet, det kan du använda till att baka veganska maränger på. Gör så här! Låt kikärterna rinna av. Skala och skiva lök, skala och riv vitlöken. Fräs allt i olja i en panna på medelhög värme tills löken är gyllene. Salta och peppra. Tillsätt buljong och currypasta. Låt sjuda 15 minuter under lock. Tillsätt kokosmjölk och avrunnen spenat, ge ett uppkok och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer currypasta. Servera med varma naanbröd eller kokt ris. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin