[caption id="attachment_20359" align="alignnone" width="700"] Med en färdig pizzadeg är denna vegetariska pizza bianco med grön sparris och ärtor snabblagad. och god givetvis.[/caption] Vegetarisk pizza bianco med grön sparris och ärter Pizza bianco betyder att man ej har tomatsås på pizzan. Det är väldigt gott! Här får den grön topping i form av sparris och gröna ärter i två olika texturer. Antal: 4– 6 port Tid: 25 minuter 1 stor färdig pizzadeg 2 dl crème fraiche 2 dl riven smakrik ost, ca 150–200 g 350 g gröna ärter, ca 6 dl 15 gröna sparrisar salt och peppar neutral olja Tips! Färsk basilika är både snyggt och gott till denna pizza, men det går givetvis lika bra utan. Du kan göra din egen pizzadeg om du vill. Prova att smaksätta degen med torkade kryddor som timjan och rosmarin. Gör så här! Rulla ut degen på en plåt klädd med bakpapper. Bre 1–1 1/2 dl crème fraiche på degen och strö över osten. Sätt ugnen på 250°. Dela sparrisen i mindre bitar och fördela jämnt över pizzan. Sparrisen behöver inte förkokas. Ge ärterna ett uppkok i lättsaltat vatten, låt rinna av. Lägg på 4 dl av de gröna ärterna på pizzan och tillaga i övre mitten av ugnen i 12–15 minuter. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Pizzan ska bli fint gyllene och degen ska puffa i kanterna. Mixa under tiden resterande ärter med 1–2 msk olja och lite salt och peppar till en puré. När pizzan är klar, ta ut och klicka på ärtpurén och resterande crème fraiche. Servera direkt. [caption id="attachment_20360" align="alignnone" width="700"] Ett fruktigt något lättare rödvin passar fint till denna vegetariska pizza bianco med grön sparris och gröna ärtor.[/caption] Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin