[caption id="attachment_23111" align="alignnone" width="700"] Smakrik vegetarisk chili med linser, bönor och goda tillbehör är mättande, lättlagat och gott![/caption] Vegetarisk chiligryta Antal: 6 portioner Tid: 1 timme 2 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 1 st röd chili, t.ex spansk peppar 1-2 msk olja till stekning 1 ½ msk spiskummin 1 st kanelstång ½ dl tomatpuré 2 burkar krossade tomater, 800 g 8 dl blandad grönsaksbuljong av flaska eller tärning 5 dl röda linser 1 burk kokta bönor, ca 400 g salt peppar Tillbehör små tortillabröd, creme fraiche, koriander, majs, limeklyftor Färsk koriander odlas i växthus året runt. Om du inte vill ha koriander så är det gott med basilika. Vill du inte köpa färskt så finns det frysta örtblandningar och även koriander på burk och tub. Om du använder korianderpasta så rör ner 1-2 msk i grytan strax innan servering. [caption id="attachment_23112" align="alignnone" width="700"] Varför inte testa vegetarisk chili till veckans taco på fredagsmyset?[/caption] Gör så här! Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlöken fint. Hacka chilin. Ta bort fröna om du vill ha mindre hetta. Stek det mjukt på medelvärme, i en vid kastrull på 4 l, med oljan. Tillsätt kryddor, tomatpuré, krossad tomat och buljong. Ge ett uppkok och tillsätt linserna. Sjud under omrörning i 15-20 minuter. Häll av bönorna och tillsätt till grytan. Låt sjuda 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören. [caption id="attachment_23120" align="alignnone" width="700"] Vem älskar inte tacos? Gör en kryddig vegetarisk chili och servera med tortillabröd, lime, majs och creme fraiche![/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö