[caption id="attachment_19939" align="alignnone" width="660"] "Sill" på svamp, lök, senapskorn tillsammans i en söt/syrlig lag. Riktigt gott på julbordet![/caption] Picklad svamp med lök och senapsfrön 4 portioner 30 minuter 500 g skogschampinjoner 1 gul lök 10 cm purjolök 1 morot 1 dl ättiksprit, 12 % ½ dl gula senapsfrön 2 dl strösocker 3 lagerblad 1 nypa salt 3 dl vatten Gör så här! Ta bort jordrester från svampen. Skär sedan i skivor. Ge ett snabbt uppkok och låt svalna. Skala och skiva lök, purjolök och morot. Mät upp ättiksprit, senapsfrön, socker, lagerblad, salt och vatten i en kastrull. Låt koka upp och ställ sedan att svalna. Varva svamp, lök och morot med lagen i en väl rengjord burk. Låt stå 2 dygn för bäst smak. Recept och styling: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin