[caption id="attachment_20336" align="alignnone" width="700"] Tel Aviv ligger i framkant när det gäller vegansk mat. Närmre 200 000 personer i Tel Aviv är veganer och det finns 300-400 veganska och vegetariska restauranger i Tel Aviv.[/caption] Vegetarisk pasta med pumpa och sojabönor - recept Med på resan har jag även Aller medias fotograf Christina Uhlin, eller även kallad Kicki. Och vi är så taggade! Tycker det är ett viktigt ämne och även om vi är ganska med i Sverige på det veganska- och vegetariska tåget, så har vi en bit kvar. Personligen tycker jag det är svårt med balansen vad som är bra för mig vs det som är bra för miljön. Avokado, mandel, quinoa, sojabönor, tofu etc. Är alla bra råvaror i vegansk matlagning, men inte alltid bra för miljön. Jag hoppas på att komma hem med många nya insikter, fakta och ideér kring vegansk- och vegetarisk matlagning. Vi har ett fullspäckat schema och tanken är att komma hem med så mycket jobb vi kan på dessa 3 dagar. Utöver alla härliga kryddor, grönsaker och frukter vi komma se på matmarknader, ska vi givetvis besöka några restauranger och prata med dess kockar och få med oss härliga recept. Bl.a blir det ett besök på Dalida restaurant, matlagningskurs med matprofilen, skribenten och något av en expert på vegansk mat; Adi Cohen Siman Tov. Och såklart ska vi känna pulsen inför eurovision 2019. I den mån jag hinner kommer jag uppdatera bloggen, annars kommer där garanterat vara ett flöde på Instagram. Både stories och vanliga inlägg. Shalom! Bild: Shutterstock/TT