[caption id="attachment_17756" align="alignnone" width="562"] Ugnsrostade champinjoner är en enkel och snabblagad rätt![/caption] Ugnsrostade champinjoner med fetaostkräm Med rostade grönsaker eller rotfrukter så blir det en lagom middag för 4 personer! Väldigt hungriga lägg till ett gott bröd med eller en grönsallad. •4 port •20 min 16 st champinjoner, 4 st/person 25 g mjukt smör ½ vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja, fryst går utmärkt 1 krm salt 1 krm svartpeppar 3 msk ströbröd Fetaostkräm 2 dl turkisk yoghurt 80 g fetaost, ca 1/2 pkt 2 msk hackad persilja, fryst går utmärkt ev 1 tsk honung 1. Smula ner fetaosten i yoghurten. Tillsätt den hackade persiljan Smaka av med lite honung, salt och svartpeppar. Ställ åt sidan till servering. 2. Rör ihop vitlökssmöret (smör, vitlök, salt, peppar). 3. Ansa svampen, d.v.s se till att all jord är borta. 4. Stek svampen med hatten neråt, tills gyllene undertill. Tillsätt 1 tsk smör och låt de rulla runt och stekas. Lägg sen i en ugnsfast form med hatten neråt. Klicka på vitlökssmöret på varje svamp, strössla över ströbrödet. 5. Tillaga högt upp i ugnen på 250° i 5-7 minuter. Servera direkt med fetaostkrämen! Tips! Rostad pumpa är gott till. Sötman från pumpan gör sig väl med sältan från fetaosten och vitlökssmöret. Skär i mindre bitar och rosta med lite olivolja, salt och peppar i mitten av varm ugn, 250° i cirka 20 minuter. Gör då detta före du börjar med svampen och fetaostkrämen. Av: Sandra Palmqvist Foto Sophie Håkansson