[caption id="attachment_17461" align="alignnone" width="700"] Givetvis kan man förgrädda skalet, men när det är mycket fyllning, så tycker jag personligen inte att det varken gör till eller ifrån faktiskt.[/caption] VÄSTERBOTTENSPAJ MED ROSTAD FÄNKÅL En matig paj som är godast om den får stå till sig en stund. Låt den vila 30 minuter och ät den sen ljummen. Som den är, till kräftor eller varför inte med lite kallskuret och färska frukter! •ca 6 pers •1 ½ h 1 sats pajdeg, hemgjord eller köpt GRUNDRECEPT PAJDEG 3 dl mjöl 125 g smör 1 krm salt 1 msk kallt vatten FYLLNING 1 gul lök 1 rödlök 1 fänkål salt och peppar 600 g färskost 3 dl riven västerbottensost, ca 200 g 10–12 små tomater på kvist 1.Sätt ugnen på 200° och kör ihop degen i en matberedare. Tryck ut i en bakpappersklädd form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar botten. Ställ i kylen. 2.Skala löken och skär i tunna klyftor. Ta bort roten på fänkålen och skär i mindre bitar. Torrosta grönsakerna (utan olja) med salt och peppar i en ugnsfast form i ca 20 minuter. Ställ åt sidan och sänk värmen till 175°. 3. Rör ihop färskost och västerbottensost med salt och peppar. 4. Ta ut skalet ur kylen och klicka ut ostsmeten jämnt. Tryck ner de rostade grönsakerna och avsluta med kvisttomaterna. Tillaga i mitten av ugnen i 45–50 minuter. TIPS: Smaksätt din pajdeg med till exempel 2 tsk torkade örter, vallmofrön eller bara svartpeppar och lite extra salt. Puss//Sandra Recept: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin