[caption id="attachment_25496" align="alignnone" width="700"] Detta är världens godaste renskavspanna![/caption] Renskavspanna med rotfrukter och rårörda lingon Renskav, champinjoner och rotfrukter bryns först och får sedan koka klart i buljong. Extra gott blir det med rårörda lingon till. Värmande gott! 4 portioner 60 min 2 msk smör 400 g renskav 300 g champinjoner 2 st gula lökar 200 g morötter 200 g rotselleri 200 g potatis 1 msk vetemjöl, kan uteslutas 1 liter köttbuljong salt och peppar Rårörda lingon 250 g lingon 0,5 dl strösocker Gör så här! Rårörda lingon: Vänd ihop lingonen med sockret. Låt stå minst 20 minuter i rumstemperatur så sockret smälter ihop med lingonen. Smält 1 msk smör och bryn renskavet i en stekpanna. Sära på bitarna så att de steks jämt. Ansa och skär champinjonerna i klyftor. Skala och skiva löken. Skala och skär rotfrukterna i bitar, ca 1x1 cm. Lägg svampen i en het stekpanna. När vätskan kommit och börjar försvinna, tillsätt 1 msk smör, sen lök och rotfrukterna. Bryn gyllene. Strö över mjöl om du vill reda av pannan lite, annars bara tillsätt buljongen. Låt sjuda utan lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 minuter. Tillsätt renskav, svamp och rotfrukter när 10 minuter återstår. Smaka av med salt och peppar. Servera med rårörda lingon. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin