[caption id="attachment_24397" align="alignnone" width="700"] Om du inte vill göra små hasselbackspotatisar går det även bra med rostade brödsnittar, lägga direkt i en tesked eller varför inte på ett potatischips?[/caption] Världens enklaste och godaste tilltugg - minihasselback med löjrom, crème fraiche och rödlök Perfekt tilltugg till nyår! Eller om du vill, en liten förrätt där du kanske servera 3 potatisar till varje person. Tid: 30 minuter små potatisar, valfri mängd (om många tilltugg beräkna 1,5/person. Om endast detta tilltugg så beräkna 2-3/person. olja, ca ½ tsk/potatis salt och peppar löjrom eller annan rom alt vegetarisk rom, beräkna ½-1 tsk/minipotatis crème fraiche, beräkna ½-1 tsk/minipotatis finhackad rödlök, beräkna ½-1 tsk/minipotatis Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Skär skåror tätt i potatisarna, men inte hela vägen igenom. Lägg potatisen i en ugnsfast form, ringla över lite olja. Salta och peppra. Tillaga i ugnen 20–30 minuter. Toppa potatisarna med rom, crème fraiche och rödlök. [caption id="attachment_24398" align="alignnone" width="700"] Så goda att man bara vill ha fler![/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin