[caption id="attachment_17478" align="alignnone" width="640"] Gillar du choklad, havre och apelsin, så är dessa något för dig! Mums![/caption] Sandras enkla havrekakor ca 30 st 6 dl havregryn 2 dl vetemjöl 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 Lindts mörka choklad med havssalt, 100 g Cest + saft av 1 apelsin 1 tsk vaniljpulver 200 g smör 3 msk honung 1. Hacka chokladen grovt och Rör ihop med allt torrt + apelsin. 2. Smält smöret. Rör ner honungen och blanda sen ner i det torra. 3. Bre ut på en bakpapperklädd plåt. Cirka 20 x 30 cm stor rektangel. 4. Baka i förvärmd ugn på 175 grader, varmluft, i ca 12-15 minuter. 5. Låt svalna något. Markera antal bitar med hjälp av en vanlig bestickkniv när kakan är varm. Skär sen med en kockkniv när kakan svalnat helt. Lägg inte ihop/ner i burk förrän svalnat Tips! Nästa gång tänkte jag skippa mjölet helt och bara använda havregryn, eller byta ut mjölet mot kanske pumpakärnor? Då får jag kanske öka upp honungsmängden, så kakorna inte smular för mycket. Även en annan smak på chokladen och kanske lime istället för apelsin? Jag känner att denna kakan har mycket potential kvar ;) Kakorna kom till en dag där jag insåg att vi hade alldeles för mycket havregryn hemma. Du vet när man är och handlar i matbutiken och inte riktigt har kollat om saker och ting är slut i skafferiet eller inte? Så var fallet med mina havregryn. Och vad passar då inte bättre än att baka på det. Jag menar, i bakad form försvinner det nog snabbare.. Puss//Sandra