Krispig äppelpaj 4-6 pers 2 dl vetemjöl 1 ½ dl strösocker 1 tsk bakpulver 100 g smör fyllning 4-5 äpplen ½ dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 msk potatismjöl Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och låt det svalna lite. Häll sen över de torra ingredienserna och blanda väl. Ställ i kallt i kyl 1 timme. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Häll upp i en ugnsfast form ca 20 x 30 cm i storlek. "Raspa/smula" över den kalla smuldegen över äpplena och baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 25 minuter. Smulpajen ska bli fint gyllene i färgen. Tips! Vetemjölet kan bytas ut mot t.ex rismjöl. Eller prova att byta ut hälften av vetemjölet mot ett lite grövre mjöl. Vaniljsocker kan bytas mot ½ tsk vaniljpulver. Denna smulpaj är lika god att göra med päron eller t.ex blåbär. Strösocker kan bytas mot t.ex sötströ för ett sockerfritt alternativ. [caption id="attachment_19051" align="alignnone" width="640"] Vi drack kaffe och ett fantastiskt äppelvin till smulpajen!. och en klick vaniljgrädde till förstås![/caption] Länk till det fantastiska äppelvinet! Bilden är från min mobil. PUSS//Sandra