[caption id="attachment_22595" align="alignnone" width="700"] Len vaniljparfait med lager av Noblessechoklad.[/caption] Parfait med vanilj och mörk choklad Så enkel och så krämig. Och fantastiskt god! Antal: 10 portioner Tid: 20 minuter + tid i frys 1 ask Noblesse, 150 g, gärna mörk 8 äggulor 2 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver 5 dl vispgrädde, 40 % Garnering Chokladbräck Tips! Använd hellre bakplåtspapper än plastfolie att klä formen med eftersom plastfolie lätt fastnar i glassmeten. Knyckla först ihop bakpapperet så är det enklare att få ner i bakformen. Du behöver inte använda Noblesse om du inte vill. Du kan använda vilken choklad du vill. Så länge det är samma mängd och att om den ej är tunn, att den hackas fint. Noblesseplattorna behåller du hela. Gör så här! Vispa äggulorna med sockret och vaniljpulvret vitt och fluffigt. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ihop äggvispet med grädden snabbt. Blanda väl. Varva smeten med Noblesseplattorna i en bakplåtspappersklädd avlång brödform, 15x25 cm. Låt stå i frys minst 2 timmar Garnera gärna med chokladbräck som på bild. Men bara hackad choklad och färska bär funkar också. Chokladbräck: Smält choklad, bred ut på bakplåtspapper, strö över torkade ätbara blommor, frukt, nötter etc. Låt stelna. När stelnat, bräck i mindre bitar. Går bra att förbereda och förvara i frysen tills servering. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin