[caption id="attachment_22253" align="alignnone" width="700"] Enkel och underbar parfait med fruktigt vårig rabarberkompott. Toppa med crunch från din favoritkaka och du har världens bästa dessert![/caption] Vaniljparfait med mandelmassa och rabarberkompott Parfaiten räcker till något mer än 4 personer men den håller länge i frysen om det blir över. Antal: 4 pers 100 g mandelmassa 3 ägg 1 dl strösocker 3 dl vispgrädde ¾ tsk vaniljpulver Rabarberkompott 4 medelstora rabarber ca ½–1 dl strösocker Servering crunch såsom 4 mördegskakor med citronsmak, biscotti eller kanske chocolate chip cookies Gör så här! 1.Riv mandelmassan och ställ åt sidan. 2.Separera äggulorna från vitorna. Vispa upp gulorna med sockret. Tillsätt hälften av vitorna när det blivit fluffigt. Resten kan du frysa eller göra en omelett på. 3.Vispa grädden ihop med vaniljpulvret. Vänd ihop grädden med de vispade äggen. 4.Vänd till sist ner mandelmassan och blanda ihop väl till en jämn smet. 5.Häll upp i en bakplåtspappersklädd avlång form på 1 1/2 liter. Låt stå i frys över natten eller minst 3 timmar. 6.Rabarberkompotten: Ansa rabarbern och skär ner i 2 cm tjocka bitar. Lägg i en kastrull med sockret och låt smälta ihop på låg värme. Rabarbern kommer att släppa vätska, ha tålamod. När vätskan börjat komma, låt det sjuda ihop några minuter. Jag gillar att ha hela bitar med tugg, men givetvis kan du sjuda ihop det till en mer mosig konsistens. 7.Låt gärna parfaiten stå i rumstemperatur 20 minuter innan den ska serveras. Skär upp den och servera med rumstempererad eller ljummen rabarberkompott och valfritt crunch. Tips! Att klä en form med bakplåtspapper gör det lättare att få ut parfaiten. Finns även silikonformar där du sedan bänder ut din glass. Eller frys in i små portionsformar eller glas som tål frysning och är snygga att servera ur. ◦