[caption id="attachment_25252" align="alignnone" width="700"] Vaniljmuffins fyllda och bakade med oreokex inuti. Kaka i en kaka, supergott![/caption] Oreofyllda vaniljmuffins Kaka i en kaka? Jajamän, supersmarrigt! Prova! 12 st 30 minuter 3 ägg 2 dl strösocker 125 g smör, mjukt och rumstempererat 1 dl standardmjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 1/2–1 tsk vaniljpulver Fyllning 12 oreokex, ca 1 pkt, 154 g Garnering vispad grädde, Nutella eller yoghurt krossade oreokex Dessutom behövs 12 stabila muffinsformar En muffinsplåt CHOKLADMUFFINS MED NUTELLA - RECEPT Tips! De två kex som är över efter dina 12 muffins, kan du använda till garnering om du vill. Många muffinsformar i papper är tyvärr ganska ostabila, så sätt gärna dina muffinsformar i en muffinsplåt innan du fyller med muffinssmeten. Gör så här! Sätt ugnen på 200° varmluft. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör klickvis, fortsätt vispa och tillsätt sedan mjölk under fortsatt vispning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver. Sikta ner det i smeten och rör till en jämn smet. Smeten är ganska tjock. Spritsa i hälften av smeten i varje form. Lägg sen ett oreokex ovanpå. Spritsa i resterande smet. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungera olika. Muffinsen ska bli fint gyllene och ha rest sig. Låt svalna och garnera sedan med en klick grädde eller yoghurt och lite krossat oreokex. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin