[caption id="attachment_24118" align="alignnone" width="700"] Vacker och färgglad dessert med vanilj syltade rödbetor, krämig grekisk yoghurt och pistaschmandel. Om du vill kan du spetsa sockerlagen och göra en egen likör att servera till. Eller bara ringla den ovanpå desserten. Foto Sophie Håkansson[/caption] Vanilj syltade rödbetor med yoghurt och pistaschmandel Lite annorlunda, men gott och yoghurten är fräsch till. Antal: 4 port Tid: 1 timme 30 minuter 4 rödbetor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver Tillbehör 1 dl pistaschmandlar 2 dl grekisk yoghurt Tips! Betorna kan du förbereda 2–3 dagar innan. Då går det snabbt när väl dags för servering. Går att byta mot gulbetor som är lite mildare i smaken. Vill du inte ha betor alls så kan du skala och klyfta 4 stora äpplen, sjud i vaniljlagen 2–3 minuter och låt sedan stå. Minst 2 timmar, men helst över natten eller längre. Hittar du inte vaniljpulver så använd fröna från 1 vaniljstång. Gör så här! Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka, ca 45 minuter. Skala och dela i klyftor. Under tiden betorna kokas, sjud ihop vatten, socker och vaniljpulver till sockerlagen. Lägg i de kokta betorna och låt ligga minst 2 timmar, men gärna över natten eller längre. Servera rödbetorna ljumma med yoghurt och hackade pistaschmandlar. Ringla gärna över lite av sockerlagen. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Sophie Håkansson