[caption id="attachment_25354" align="alignnone" width="1960"] Enkel, snabb och lättlagad fredagsmat för vuxna, antipasti är perfekt för fredagsmyset! Recept & styling Sandra Palmqvist, foto Christina Uhlin[/caption] Det här är den enklaste och godaste maten för fredagsmyset! Lättlagad och supersnabb fredagsmat. Antipasti, "före måltiden", kan egentligen vara vad som helst. Men för mig är det oftast olika sorters ost och kallskuret serverat med någon röra, serverat med surdegsbröd, knäcke eller kex. Även kanske rökt lax, oliver, picklade grönsaker, pesto, nötter etc. Hur gott som helst! Och jag behöver egentligen inget mer efter detta. Detta är mitt bästa fredagsmys för två. Antal: 4 portioner plockförrätt Tid: 40 min Parmesankräm 75 g parmesan 2 små vitlöksklyftor 100 g naturell färskost 3 msk kallt vatten 1 tsk torkad timjan ½ tsk Salt 2 krm svartpeppar 2 msk olivolja 3 msk pinjenötter [caption id="attachment_25355" align="alignnone" width="700"] Krämig och riktigt god är denna röra på parmesan och färskost![/caption] Sardellröra 80 g Sardeller ½ röd chili ½ dl hackad persilja ½ dl dill, hackad ½ dl små kapris ½ dl olivolja ½ dl citronsaft 2 krm svartpeppar [caption id="attachment_25356" align="alignnone" width="700"] Sardeller ihop med chili, kapris och örter är ett gott komplement till ost- och charkbrickan till fredagsmyset. jag älskar sardeller, gör du det med?[/caption] Mozzarellasallad med karamelliserad lök och kronärtsskocka 2 mozzarella, ca 300 g 150 g marinerad kronärtsskocka på burk 2 msk olivolja 2 lök 1 msk strösocker 2 krm Salt 2 krm Svartpeppar [caption id="attachment_25357" align="alignnone" width="700"] Detta är verkligen supersnabb fredagsmat! Och riktigt mjuk lök, nästan lite karamelliserad lök är ljuvligt ovanpå mozzarella. Definitivt ihop med surdegsbröd och kanske lite brynt smör.[/caption] Så här gör du ditt enkla fredagsmys för två! Parmesankräm: riv parmesanen fint, skala och riv vitlöken fint. Rör ihop med färskost, vatten och timjan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skål, ringla över olivolja vid servering och pinjenötter om du vill. Sardellröra: hacka sardellerna och chilin, rör ihop med resterande ingredienser. Lägg upp i skål vid servering. Mozzarellasallad: skär mozzarellan i skivor och lägg på tallrik så den blir rumstempererad, dela kronärtsskockorna och lägg på samma fat. Skala och skiva löken. Stek den riktigt mjuk och glansig, tillsätt sen socker och stek 5 minuter till under omrörning. Fördela ovanpå mozzarellan när fortfarande ljummen och servera ihop med parmesankrämen, sardellröran och ditt val av kallskuret eller lax (eller både och) ostar, bröd, kex, oliver, crostini [caption id="attachment_25358" align="alignnone" width="700"] Glöm inte de levande ljusen, brödet och ett gott vin till ditt fredagsmys.[/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin