[caption id="attachment_22605" align="alignnone" width="700"] Ugnsbakad grekisk fetaost i form med röda tomater, oliver, vitlök och olivolja är gott som en lunchrätt med bröd eller som en förrätt. Rätten är full av smaker och det är gott att doppa brödet i vätskan som bildas i ugnsformen.[/caption] Ugnsrostade tomater med fetaost Snabbt och enkelt och passar både som förrätt eller som en del av en liten buffé av småplock. Antal: 4 port Tid: 30 minuter 400 g tomater 1 st hel vitlök 300 g fetaost 200 g svarta, kärnfria oliver 2–3 kvistar färsk rosmarin 1 dl olivolja 1 msk honung salt och svartpeppar Tillbehör ev bröd Tips! Använd de tomater du gillar bäst. Stora, små på kvist, gula eller varför inte gröna? Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna om de är stora, annars behåll dem hela. Dela vitlöken på mitten, så att det blir snittyta rakt igenom vitlöksklyftorna. Lägg allt i en ugnsform, repa rosmarinen över, ringla över olja och honung. Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen. Tillaga högt upp ugnen ca 15 minuter. Servera direkt som en förrätt eller som småplock tillsammans med bröd. Det är supergott att doppa brödet i vätskan! Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö