[caption id="attachment_24697" align="alignnone" width="700"] Den fina kökshandduken med fiskmotivet hittar du i Aller medias shop. Formgiven av Matilda Svensson. Länk till shopen längst ner i inlägget.[/caption] Ugnsbakad torsk med tomater och basilika En lättlagad vardagsrätt med milda, goda smaker. Antal: 4 port Tid: 50 minuter 600 g torsk, färsk eller fryst och tinad salt och peppar 400 g små blandade tomater 1 kruka färsk basilika 2 dl blandad fiskbuljong av tärning eller konc fond 50 g smör Tillbehör 400 g potatis Gör så här! Sätt ugnen på 150°. Putsa torsken och torka av den. Skär den i fyra bitar. Salta och peppra. Dela tomaterna och lägg hälften i botten på en smord ugnsform, lägg torsken ovanpå och sprid ut resterande tomater. Toppa med basilikablad och eventuellt även hackade stjälkar. Koka upp buljongen med smöret. Häll det över torsken och tillaga i ugnen tills innertemperaturen når 52°. Det kan ta allt från 20 till 40 minuter beroende på hur tjock din torsk är. Färsk torskrygg är oftast tjockare än den frysta. Servera fisken med kokt potatis. Köp från oss - vackra kökshanddukar formgivna av min kollega Matilda Svensson som är chefredaktör på Antik & Auktion. Säljs i 2-pack HÄR! Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin