[caption id="attachment_22890" align="alignnone" width="700"] Ugnsbakad torskrygg med bacon, svamp och tomat. Mycket smaker och passar när det vankar festliga tillfällen eller bara en lyxigare vardag.[/caption] Torskrygg i ugn med bacon, tomat och svamp Läcker festrätt till många! Antal:6 port Tid: 40 minuter 6 st bitar torskrygg à 125 g salt och peppar 2 förp bacon à ca 140 g 500 g champinjoner 1 st purjolök 400 g små tomater på kvist (eller ca 200 g soltorkade tomater i mindre bitar) 3 dl blandad fiskbuljong ½ dl hackad dill Tillbehör potatis, kokt eller mos Tips! När formen står i ugnen och det börjar bli varmt så blandas smakerna av den stekta svampen och baconet med tomaternas vätska och fiskbuljongen och smaken blir underbar! Väldigt gott att doppa en bit bröd i eller mosa ner kokta potatisar i vätskan när du äter. Så som man gjorde när man var lite (fast jag gör så fortfarande...). När säsongen för tomater tar slut så kan du prova att laga rätten med soltorkade tomater istället för färska. Även svampen har sin högtid, så när även den har nått sitt slut kan du ersätta med torkad svamp. Gör så här! Ansa svampen och dela i mindre bitar. Tärna baconet. Stek var för sig i en het stekpanna med olja eller smör. Ansa purjolöken och skär i 1/2 cm tjocka bitar. Sätt ugnen på 180°. Lägg purjolök, svamp och bacon i botten på en ugnsform som mäter ca 20x30 cm. Salta och peppra torsken och lägg ovanpå. Lägg tomaterna runtom. Rör ner dillen i fiskbuljongen och häll ner i formen. Tillaga i mitten av ugnen i 25 minuter. Ös på mer dill vid servering om du vill. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö