[caption id="attachment_23149" align="alignnone" width="700"] Lättlagad ugnsbakad lax med ost och broccoli. Perfekt vardagsmat![/caption] Lättlagad lax i ugn med ost- och broccolikräm Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter 4 laxbitar à 125 g och ca 3 cm tjocka 1 liten purjolök valfritt matfett till stekning Broccolikräm 1 broccoli 2 dl tjock yoghurt 1 dl riven ost, gärna vällagrad salt och peppar Servering kokt potatis rårivna morötter citronklyftor Tips! Om du vill så riv ner färsk vitlök i broccolikrämen för extra smak eller 1-2 tsk dijonsenap. Byt den rivna lagrade osten mot 150 g fetaost. Vill du göra den onyttig eller gillar feta mejeriprodukter mer än yoghurt, så byt ut samma mängd yoghurt mot t.ex creme fraiche, smetana eller för en mer lös konsistens, vispgrädde. Gör så här! Börja med att koka potatisen. Sätt ugnen på 250°. Broccolikräm: Dela broccolin i mindre bitar, koka dem halvmjuka och mixa i en matberedare eller hacka till grova smulor. Blanda med yoghurt, riven ost, salt och peppar. Lägg laxen i en smord ugnsform och klicka över broccoliröran. Ansa purjolöken och dela i mindre bitar. Stek snabbt i valfritt matfett så de blir mjuka. Lägg ner i formen. Sätt in formen i den varma ugnen och tillaga i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Låt stå några minuter. Servera med kokt potatis, rårivna morötter och citronklyftor. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson