[caption id="attachment_22423" align="alignnone" width="700"] Lax bakad i ugn med honung och sesamfrön. Gurksalladen som är uppvänd med lite creme fraiche smakar fräscht till.[/caption] Honungs- och sesambakad lax med gurksallad Väldigt somrigt, enkelt och gott! Antal:4 port Tid:30 minuter 4 st laxbitar à 125 g 1 msk rapsolja salt och peppar 2 msk honung 2 msk vita sesamfrön Gurksallad med dill 2 st gurkor 2 st rödlökar 1 knippe färsk dill, ca 40 g ½ dl crème fraiche Tips! Det är gott med färskpotatis till om du vill ha en matigare lunch. [caption id="attachment_22424" align="alignnone" width="700"] Gurksalladen med dill och rödlök är uppvänd med lite creme fraiche. Fräscht till den honungsbakade laxen.[/caption] Gör så här! 1. Putsa laxbitarna från eventuellt överflödigt fett och ben. Lägg dem en i oljad ugnsfast form och ringla över resten av oljan. Salta och peppra. Låt stå. 2. Sätt ugnen på 250°. 3. Gurksallad: Strimla gurkan med en mandolin, osthyvel eller potatisskalare till långa remsor. Skiva löken och hacka dillen. Rör ihop med crème fraiche och smaka av med en nypa salt och peppar. 4. Ringla honungen över laxen och strö över sesamfrön, tillaga i övre mitten av ugnen i 5–8 minuter. 5. Låt laxen stå några minuter innan du serverar den med gurksalladen. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö