[caption id="attachment_25678" align="alignnone" width="700"] Lättlagad lax i ugn med vitlök, apelsin och oliver. Rustik laxrätt som passar både till potatispuré, pasta, sallad eller ris.[/caption] Ugnsbakad lax med apelsin och oliver Rustik rätt där laxen tillagas med apelsin, oliver och vitlök i samma form. Servera gärna pasta, pressad potatis eller en grönsallad till. 4 portioner 30 minuter 500 g laxfiléer, t.ex frysta i portionsbitar 200 g svarta urkärnade oliver 4 st vitlöksklyftor 2 st apelsiner 0,5 dl olivolja salt och peppar Garnering 1 st apelsin i skivor KRÄMIG LAXPANNA MED SPENAT OCH SOLTORKADE TOMATER - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 250°. Dela laxbitarna på mitten så du får 8 bitar. Lägg dem i en ugnsform. Häll av oliverna och lägg dem i formen med laxen. Skala och krossa vitlöken. Riv skalet på apelsinerna fint och pressa ur saften. Blanda olivoljan med vitlök, apelsinskal och -saft. Häll över i formen. Salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Lägg gärna några apelsinskivor överst för både synens och smakens skull vid servering. UGNSBAKAD LAX MED LIME OCH KRÄMIGT KOKOSRIS - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin