[caption id="attachment_25545" align="alignnone" width="700"] Ugnsbakad kycklingklubba är både god och billig mat. Även om ej säsong för majs och broccoli, så finns det oftast i butikerna nu ändå, men både majskolv och broccoli finns i frysdisken om man inte vill köpa färsk. Foto Christina Uhlin[/caption] Chili- och honungsbakad kycklingklubba med broccoli- och basilikamos Antal: 4 portioner Tid: 60 min 4 kycklingklubbor, färska eller frysta 4 msk honung 1 ½ msk torkade chiliflakes 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar Broccoli- och basilikamos 500 g broccoli, färsk eller fryst 50 g smör, rumstempererat och mjukt 1 kruka färsk basilika grovt hackat eller 2-3 msk fryst basilika ½ tsk salt 2 krm svartpeppar Gör så här! Lägg kycklingen i en ugnsform, pensla med honung och strö över kryddor, salt och peppar. Tillaga i mitten av varm ugn på 175° i ca 45 minuter. Köttsaften ska vara klar och vit, ej rosa. Håll koll så inte honungen bränns vid. Sänk värmen eller täck över kycklingen om den börjar få mycket färg innan den är klar. Ansa och dela broccolin i mindre bitar, inklusive stammen. Koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av och mixa slät med stavmixer ihop med smör, salt, peppar och fint hackad basilika, inkl stjälkarna. Servera direkt med kycklingen och t.ex majs och kokt broccoli. Tips! I frysdisken finns mycket grönt. Fryst är nästbäst efter färskt, t.ex majskolvar finns fryst. Supergott till denna rätt. Inklusive broccolin. Och frysta kycklingklubbor kan en hitta för en bra peng. Köp gärna svensk kyckling. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin