[caption id="attachment_25639" align="alignnone" width="700"] Klassisk kärleksmums med en kaffeglasyr? Eller med en hallon- eller passionsfruktsglasyr? Eller varför inte en bit av varje? Goda pch passande kakor till vilket kaffekalas som helst.[/caption] Klassisk kärleksmums, i långpanna - RECEPT Kärleksmums med hallonglasyr Inte bara hallonglasyren som sätter en annorlunda smak på dessa kärleksmums, även att använda en annan sorts socker i kakan gör att det blir lite annan smak, men ack lika god som en klassisk kärleksmums! (I den rostfria Ikeaplåten, ca 20 x 30 cm innermått med 5 cm hög kant, ej större) 20 bitar, eller fler och mindre bitar Kaka 225 g smör 2 dl mjölk 4 ägg 300 g brunt farinsocker 1 1/2 dl kakao 3 tsk bakpulver 1 ½ msk vaniljsocker 4 dl vetemjöl Glasyr 150 g smör 1 msk vaniljsocker 5 dl florsocker 150 g frysta och tinade hallon Gör så här! Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt med elvisp i en skål eller använd en köksassistent. Blanda allt torrt och sikta i äggfluffet. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd rektangulär form 20x30 cm med ca 5 cm hög kant och grädda kakan i mitten av varm ugn på 175°i 15-20 minuter. Känn med en sticka, stickan ska ej vara kladdig. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Dra av från värmen och rör i hallonen. Blanda väl. När kakan svalnat 5 minuter i formen häll över glasyren och låt svalna och stelna helt innan du skär i bitar. Fira alla hjärtans dag med att laga en romantisk middag. Här hittar du lyxiga och lättlagade menyer och hjärtformade bakverk - RECEPT ALLA HJÄRTANS DAG [caption id="attachment_25640" align="alignnone" width="700"] En annorlunda variant på kärleksmums, men god ändå. passionsfruktsglasyren är underbar![/caption] Kärleksmums med smak av kaffe toppad med en passionsfruktsglasyr Inte särskilt klassisk, eller för den delen likt en kärleksmums, men ack så god ändå. Prova! 12 bitar Kaka 125 g smör 1 dl mjölk 2 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 ½ tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 msk snabbkaffepulver Glasyr 150 g smör 5 dl florsocker 3 passionsfrukter Gör så här! Smält smöret på låg värme och tillsätt mjölken, dra av från värmen. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i en skål. Blanda allt torrt och sikta ner i äggfluffet. Tillsätt vätskan och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i en smord rund bakform med avtagbar botten och grädda kakan i mitten av varm ugn på 175° varmluft i 15-20 minuter. Känn med sticka så inte för kladdig inuti. Ställ formen på bakgaller. Påbörja gärna glasyren under tiden kakan bakas. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och tillsätt florsocker. Dela och gröp ur fruktköttet ur passionsfrukten och tillsätt, blanda väl. Gärna med en ballongvisp. Bred på glasyren över den ljumma kakan när den fortfarande är kvar i bakformen. Ta ur formen först när kakan är sval och glasyren stelnat helt. Recept Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall