[caption id="attachment_25741" align="alignnone" width="700"] Pizza på tortillabröd är både gott och lättlagat. Här en variant med marinerad kronärtsskocka, oliver och mozzarella. Supergott! Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Tortillapizza med mozzarella, pesto och skinka Med tortillabröd, köpt pesto, inlagd kronärtskocka, skinka och mozzarella tillagar du snabbt en smakrik "pizza". Givetvis kan du toppa din tortillapizza med vad du vill, detta recept är bara ett av många. Om ni gillar olika toppingar i familjen så sätt fram de ingredienser folket gillar, så kan alla få göra sin egna pizza på tortillabröd. Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter 250 g marinerade kronärtskockshjärtan 200 g mozzarellaost 100 g oliver 4 st tortillabröd, medium 150 g pesto 8 skivor rökt skinka 0,75 dl pinjenötter Tips! Tortillabröd är ganska tunna, så se till att oliver, skocka och mozzarella rinner av ordentligt. Annars finns risk att de blöter ner brödet för mycket. Gillar du inte pesto genovese (klassisk pesto på basilika och pinjenötter) kan du byta ut den mot en kräm på soltorkade tomater eller varför inte lite crème fraiche? Då blir det en pizza bianco. Och är den köpta peston mycket oljig, så försök ta bort lite av oljan. Vill du lyxa till det och använda buffelmozzarella, så lägg på den rumstempererad efter pizzan varit i ugnen. Den är gräddigare och har mycket mer vätska i sig. Givetvis kan du ersätta skinkan med till exempel kalkonpålägg, eller grönsaker som till exempel svamp. VARM TORTILLARULLE MED BRIE OCH SALAMI - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Dela kronärtskockshjärtanen i bitar om de är stora. Bryt isär mozzarellan i mindre bitar. Låt skocka, ost och oliver rinna av i en sil eller på hushållspapper ca 10 minuter. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Bre på peston och fördela allt utom pinjenötterna ovanpå. Tillaga pizzorna gyllene i 8–10 minuter i övre delen av ugnen. Ha koll, alla ugnar fungerar olika. Ät direkt med pinjenötter på toppen. VEGETARISK PIZZA PÅ TORTILLABRÖD - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall