Läs - USA hyllar svenska fredagsmyset! Enkel söt dessert till fredagsmyset! TORTILLA Vegetarisk tortilla som är god som den är eller servera med rökt lax eller lufttorkad skinka för matigare rätt! 4 portioner eller 8-10 plockmatsportioner 1 timme 300 g kokt potatis 1 gula lök 1-2 vitlöksklyftor 6 ägg ½ dl hackad persilja från frysen ½-1 tsk av vardera salt och svartpeppar 1 dl riven manchego ost, ca 50 g eller parmesan rapsolja Tips Om du vill göra i ugn och inte vända tortillan med hjälp av tallrik, så tillaga i mitten av varm ugn på 225° i ca 20-30 minuter. Se bara till att din stekpanna, inkl handtaget, tål ugnsvärme. Använd helst en gjutjärnspanna eller en som är 100% rostfritt och ingen plast. Gör en snabb och enkel paprikasås: ta en burk rostade paprikor, låt rinna av lite, mixa ihop med 1 skalad och riven vitlöksklyfta, några droppar vitvinsvinäger, salt, peppar. Om krämigare tillsätt 2 msk creme friache Använd en stekpanna som är ca 20 cm i diameter. Skala och skiva löken. Skala och riv vitlöken. Stek mjukt i matfett utan för mycket färg. Salta och peppra. Skiva den kokta potatisen och blanda ner i pannan med lök, vitlök. sänk värmen. Vispa upp äggen lätt för hand, blanda ner persilja, ost, salt och peppar. Häll över potatisblandningen. Under tillagningen tryck ner "kanterna" med hjälp av en större sked eller slickepot. tillaga på låg värme. innan du vänder tortillan ska ägget nästan ha koagulerat helt från kanterna och in mot mitten. Detta kan ta tid, ca 10-15 minuter på låg värme. och sidan som vänds upp ska vara gyllenbrynt. Vänd sen tortillan med hjälp av att hålla en tallrik över pannan, låt tortillan vändas över på tallriken och sen glida ner i pannan igen med den ogräddade sidan neråt. Ta gärna några droppar olja däremellan i pannan. Låt bli gyllenbrynt på den sidan med. Låt svalna, skär upp och servera! Snabb salamipizza - enklet recept till fredagsmyset! Recept Sandra Palmqvist Bild Sandras mobil