[caption id="attachment_24989" align="alignnone" width="700"] Ostfyllda tortellinis i en matig sallad med salami, grillad paprika och oliver.[/caption] Tortellini med salami, oliver och grillad paprika Perfekt bjudsallad i det enkla sommarköket. Antal: 2- 4 portioner Tid: 40 minuter ½ burk grillad paprika, ca 200 g 100 g små tomater 60 g salami 100 g oliver, avrunnen vikt (om med kärnor glöm inte meddela dom som äter då) 1 kruka färsk basilika ½ dl olivolja salt och peppar ½ msk örtsalt eller salladskrydda 250 g färsk ost- och spenatfylld tortellinipasta några basilikablad om du vill, strimlade Tips! Salladen är matig och räcker beroende på hur hungriga ni är till 2-4 personer. Grillad paprika på burk kan vara dyrt. Vill du göra själv? Grilla paprikan på hög värme i ugn eller på grill, ska nästan bli sotad/svart i skalet, lägg grillade och varma paprikan i en plastpåse, knyt påsen och lägg den i kallt vatten med något tungt ovanpå så påsen är under vatten. När den svalnat dra av skalet och lägg sen paprikan i väl rengjord burk, fyll på med olivolja eller rapsolja av god kvalité. Håller länge i kyl. Om du vill kan du även lägga ner rosmarin och skalad vitlök i burken och kanske chili för ännu mer smak. Gör så här! Låt paprikan rinna av. (Oljan kan du spara och använda om till dressing eller pesto till exempel.) Skär paprikan i mindre bitar, halvera tomaterna och oliverna, dela salamin. Repa basilikabladen. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna med den kokta pastan, olivoljan och örtsalt. Smaka av med svartpeppar och ev mer salt. Toppa med strimlad basilika om du vill. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin