[caption id="attachment_25756" align="alignnone" width="700"] Underbar maträtt med fina smaker av tomat, smör, citron och basilika. ljuvligt till torskrygg. Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Torskrygg i smörad tomatsås med basilika och citron Festlig fiskrätt med smak av basilika, tomat och citron. Servera med potatismos eller pasta. Eller med puré av sötpotatis eller palsternacka eller gryn som matvete, bulgur etc. Går utmärkt att laga på både färsk och fryst fisk, se till att den frysta fisken har tinat ordentligt innan tillagning, annars blir såsen vattnig av vattnet som blir när torsken tinar. Antal: 4 portioner Tid: 45 minuter 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 0,5 kruka färsk basilika 1 msk smör, till stekning 400 g krossade tomater 1 st citron, saft + finrivet skal 1 dl vitt vin 1,5 dl blandad fiskbuljong av flaska eller tärning 1 tsk strösocker salt, peppar 600 g torskrygg salt, peppar 50 g smör, till fisken 1 st citron, finrivet skal av tvättad citron 0,5 kruka färsk basilika TORSKRYGG MED FÄNKÅL OCH SMÖRIGT PUMPAMOS - RECEPT Gör så här! Skala, halvera och skiva löken. Skala och riv vitlöksklyftorna. Hacka basilikan. Stek lök och vitlök gyllene och riktigt mjukt på låg/medelvärme i smör i en stekpanna med kant. Tillsätt krossade tomater, basilika, citron, vin, buljong och socker. Låt sjuda under lock ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Halvera fiskbitarna och salta och peppra. Lyft av locket på pannan och lägg ner torsken. Hyvla över smöret och låt fisken sjuda i tomatsåsen under lock tills den är klar, 5-7 minuter. Om biten är tjock så tar det lite längre tid. Fisken är klar när fiskköttet är vitt och fast. Riv över citronskal vid servering. Och toppa med resterande basilika. UGNSBAKAD TORSK MED TOMATER OCH BASILIKA - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall