[caption id="attachment_25899" align="alignnone" width="700"] Torsk som får sjudas i en krämig vitvinssås med dijonsenap, lättlagat och väldigt gott! Toppa gärna med handskalade räkor.[/caption] Jag gillar verkligen fiskrätter, men inte alltid jag får tag i färsk fisk. Denna maträtt med torsk, dijonsenap, grädde och räkor är lagad på fryst och tinad torsk. Blev ganska gott om jag får säga så själv. Prova! Torsk i vitvinssås med dijonsenap och räkor Den här festliga fiskgrytan med torsk och räkor går snabbt och lätt att laga. Fransk senap och vitt vin sätter smak på gräddsåsen.Börja med en mindre mängd senap om du vill och smaka dig fram. 4 portioner 40 minuter 1 st gul lök 1 msk smör 0,5 dl vitt vin 0,5 dl fiskfond, koncentrerad 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 0,5 dl dijonsenap 600 g torskrygg, utan skinn (finns 4-pack i frysen) salt, peppar Topping 100 g skalade räkor dill Serveringstips kokt ris, grönsallad eller potatismos Torskrygg med brynt smör - recept Gör så här! Skala och skiva löken. Stek den glansig och riktigt, riktigt mjuk i smör. Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt. Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap. Låt sjuda några minuter under omrörning. Dela torsken i 8 bitar. Torka fisken, salta och peppra runtom. Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 7 minuter. Topping: Strö över räkor och dill. Serveringstips: Servera med potatispuré eller kokt ris. [caption id="attachment_25900" align="alignnone" width="700"] Krämig panna med torsk, räkor, dijonsenap, vitt vin och grädde.[/caption] Torskrygg i smörad tomatsås med basilika och citron - recept Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin